Cateringlandsholdets guldhistorie

Og en mulighed for at være med til at skrive den næste

Det Danske Cateringlandshold skrev historie, da de til OL i Stuttgart 2020 vandt guld hjem til Danmark. Som olympiske mestre opnåede de det bedste resultat for Cateringlandsholdet nogensinde. Jagten på guldmedaljer stopper dog ikke her. Den 30. august afholder landsholdet optagelsesprøve. De søger teamspillere, der sammen med resten af holdet vil kæmpe for at stå øverst på podiet til VM 2022. Hør kok Christian Simonsen fortælle om holdets rejse mod OL, og hvad det kræver for at blive en del af landsholdet.

Det Danske Cateringlandshold hev 1. pladsen hjem til Danmark og kan de næste 4 år kalde sig olympiske mestre. Rejsen dertil har været lang og hård, men er blevet båret af en unik holdånd og en motivation hos kokkene til at blive ved med at udvikle deres talent og håndelag. Kokkene havde trænet 1 1/2 år op til konkurrencen, som blandt andet indebar at smagssammensætte en buffet til 120 personer, som skulle stemme overens med temaet “rødder”.

Christian var selv til optagelsesprøve i januar 2019. Han slap gennem nåleøjet, og er blevet bidt af at være en del af holdet og den særlige holdånd og konkurrencementalitet.

Christian Simonsen. (Foto: Ditte Weber)

Inspiration og dedikation

Som ledestjerne for branchen inspirerer Cateringlandsholdet en gren af den danske restaurationsbranche, som er i rivende udvikling. Bæredygtighed spiller en endnu større rolle end før, og vil også fortsat være en vigtig grundsten i de menuer, som landsholdet skal sammensætte, forbedre og øve sig på op til konkurrencerne.

Hør Christian fortælle om at være med på Cateringslandsholdet og om følelsen at blive kaldt op på podiet som guldvindere til OL i Stuttgart. (Video: Ditte Weber)

Øjnene rettes mod VM 2022

Til VM i Luxembourg 2022 er målet igen at placere holdet i front og kunne kalde sig verdensmestre.

De kokke der får en plads skal være fagligt dygtige, men netop også have en teamånd og et drive for at kunne være med til at repræsentere det Danske Cateringlandshold.

Kvalifikationsdagen afholdes den 30. august 2020, hvor man vil have muligheden for at vise, at man kvalificerer sig til en plads på holdet.

Om Cateringlandsholdet

Cateringlandsholdet består af dygtige kokke og ildsjæle, som brænder for gastronomi.

Deltagerne kommer fra en række af landets største kantiner.

Holdets deltagere udvælges ved en optagelsesprøve der afholdes søndag d. 30 august 2020.

For mere information om optagelsen se her .

Frist for ansøgning til optagelse er d. 10 juli 2020.