Mad er en oplevelse
Mad er det vi samles om, og det er en vigtig del af vores kultur og identitet.
”Det man slipper allersenest, er ens madkultur. Man ser det når danskere rejser til udlandet og febrilsk leder efter rugbrød. Det er lidt sjovt at se, hvor meget ens madkultur giver én en identitet. I min familie, gik vi meget op i mad. Jeg er vokset op i klassisk dansk køkken med brunkål og gule ærter,” fortæller hun.
Da Mikkeline voksede op, var madkulturen også meget anderledes, end den er i dag. Man gik ikke ud og spiste på restaurant eller café i hverdagen. Mikkeline kan tydeligt mærke skiftet i branchen. I dag kan de fleste finde på at tage ud at spise i hverdagen.
”Vi lader os overraske en gang imellem, men der skal i dag ret meget til før, man bliver overrasket. Det er lidt imponerende, at det er blevet hverdag for os. Mange af virksomhederne har også svært ved at få elever, da der ikke er unge mennesker nok”.
Mikkeline ønsker at videregive sin store interesse for mad til sine fire børn.
”Det fylder en stor del af mit liv, også fordi jeg er her. Jeg prøver at smitte dem lidt. Da min søn Oliver blev 18 år spiste vi på 2-stjernet i Frankrig, og da Victor blev 18 år spiste vi på Marchal. At gå ud at spise er ikke bare at blive mæt, det er en helhedsoplevelse.”
Efter Mikkelines 15 år på Hotel-og restaurantskolen er det sjældent, at hun er ude og spise og ikke møder en elev, der har været forbi hendes kontor. Det at se eleverne blomstre og udvikle sig undervejs i deres uddannelse for endelig at se dem i fuld gang med deres karriere, når hun besøger virksomhederne, er det, som hun værdsætter allerhøjest i sit arbejde på skolen.
Som en stolt mor ser hun dem, når de flyver fra reden. Hun ser hvordan, at alt det de har lært på skolen, får dem til at bredde vingerne ud og nå nye højder både nationalt og internationalt.
Du kan læse mere om Hotel- og Restaurantskolen her.