Spillertøjet skal være i orden
Forventningerne til, hvilken placering Danmark skal lande den 16. februar, er høje hos kokkene. Dog har kokkene i år haft et år mindre til forberedelserne, da OL er blevet rykket frem.
”Vi regner med en god placering. Om det er her, vi kommer til at vinde 100 %, det ved jeg ikke. Vi ligger et højere niveau end sidste gang, vi var til VM, men vi har kun haft et år til at træne, hvor vi normalt har to. Jeg tror, vi ligger lunt, men næste gang til VM i 2022, kommer vi virkelig til at overtage,” fortæller Frederik ærligt.
Christian supplerer:
”Det, at DFD har lyst til at støtte os og støtte branchen, er vi sindssygt taknemmelige for. Taknemmelige for folk, der bakker op om en sag, vi synes. der er større end os selv. Vi har noget dejligt arbejdstøj. man kan gå i. og ligesom hvis man skal spille fodbold, så skal spillertøjet være i orden.”
Frederik har været med på holdet i snart 3 år, og det har givet ham et solidt udbytte.
”Jeg har udviklet mig rigtig meget. På det faglige plan får man en god forståelse for alle de små ting, der sker, når man laver mad. Alle de nørdede processer. Det har også betydet meget for ens netværk i branchen. Du lærer en masse fede mennesker, der brænder for det samme som dig selv. Man får gode venner man kan sparre med og have det sjovt med. Derudover er det også ret fedt, at man kan sige, at man repræsenterer Danmark. Det er jeg meget stolt af,” fortæller han.
I fremtiden kunne han godt tænkte sig en dag at have egen restaurant med fokus på det kreative og funky, men hvor han tager det tekniske, han har lært på landsholdet med sig i det.
For Christians vedkommende handler det også om at give tilbage. Give tilbage til branchen efter al den viden og erfaring, som han selv har fået af at være en del af den.
”Min personlige drivkraft er at kunne fremme dansk gastronomi i hele verden og kunne være et forbillede for andre unge mennesker og kunne hjælpe dem med at nå deres drømme. Hvis vi bare kan være et lille forbillede for nogen og være med til at skubbe i den rigtige retning: så synes jeg, vi er kommet langt. Det synes jeg også, vi skylder efter alt det branchen har givet os.”
En ting er sikkert: Kokkelandsholdet videreudvikler talenter og hjælper med at opretholde og forbedre Danmarks internationale status i branchen. En branche, der er i kæmpe udvikling, og som kræver godt uddannede kokke og tjenere. På Kokkelandsholdet kræver det i høj grad teamwork og tillid for at nå stjernerne og stråle sammen i fællesskab frem for mod hinanden.