Studerende rykker ind på 4 stjernet hotel

En fortælling om nytænkning under Corona

Det er en anden gruppe gæster, end dem Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers er vant til, som nu rykker ind på hotellet. Boligmanglen for de nye studerende i København er i år højere end nogensinde med 4500 ekstra studiepladser. Anderledes står det til på hotellerne, som har etagevis af ledige værelser som en direkte følge af covid-19. Hotel Crowne Plaza øjnede derfor den unikke mulighed for at få nyt liv på hotellet ved at hjælpe de studerende med en tryg studiestart med tag over hovedet.

Det er oftest travle business folk, som med hastige skridt går gennem skydedørene til det 85. meter høje hotel, som tårner sig op mod himlen i Ørestaden. Nu vil også studerende med computer og bøger på nakken kunne gå igennem de selvsamme døre og checke ind i deres midlertidige hotel-hjem.

Lettede studerende

Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers drives af BC Hospitality Group, som kontaktede lejebolig.dk vedrørende et samarbejde, da de så den oplagte mulighed for at byde de studerende velkommen. Lejebolig.dk var helt med på at hjælpe de boligløse, nye studerende, som derved kunne undgå at skulle kæmpe en trættende krig om logi på det pressede københavnske boligmarked.

Franca Leonie Kuipers-Skarsfeldt, Administration og Brand Manager hos Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers, har stået for at indlogere de studerende og sørge for, at de kommer godt på plads.

Dem, der har ansøgt om at leje, har skrevet om sig selv, og mange har skrevet en lang tekst om, hvem de er, og hvad de læser. De er måske også bare vant til at skulle sælge sig selv med flot CV og ansøgning, når de har søgt om et værelse på kollegium eller i lejlighed. Det har de jo slet ikke behøvet for at få lov til at bo her, men det er nu meget hyggeligt at vide, hvem det er, som bor hos os alligevel,” fortæller hun.

Franka fortæller om de lettede og glade studerende, som bliver behandlet på lige fod med hotelgæsterne; friskt og nystrøget sengetøj, housekeeping og badeværelser, som vil få enhver Østerbrolejlighed til at ligne en tændstikæske. Mange af de studerende er fra udlandet, hvor nogle desværre er blevet narret af bolighajer i jagten på en bolig op til studiestart. Mens de bor på hotellet, har de ro til at finde en mere permanent bolig, hvor tingene er i orden, så de ikke tvinges til at underskrive for dyre lejemål eller løse lejekontrakter.

(Foto: Ditte Weber)

(Foto: Ditte Weber)

Marit fandt ro til at komme ordentligt på plads

Marit er 24 år og kommer fra Stavanger i Norge. Hun er netop startet på sin kandidat på CBS og er en af de studerende, som lejer sig ind på hotellet.

I Norge var hun hver dag inde på hjemmesiderne lejebolig og boligportalen og trykke refresh, og pludselig kom der et opslag op med et tilbud, som lød for godt til at være sandt.

”Det har været en meget mindre omvæltning at flytte til et nyt land, fordi jeg kan slappe af og ikke skal stresse over min boligsituation. Man kan blive helt skør af at lede efter bolig på nettet,” forklarer hun.

Ofte, når hun gerne vil studere, tager hun ned i hotellets 1.400 kvadratmeter grønne Atrium, hvor hun sidder side om side med hotellets forretnings-gæster og taster løs på computeren. I receptionen er de vant til at hjælpe turister med diverse ærinder, og for en ny tilflytter har det været en uvant luksus at kunne modtage professionel vejledning og råd om København og praktiske ærinder.

”Jeg kiggede på en lejlighed i går, men nu er jeg blevet mere kræsen med min boligsøgning, for her er så dejligt. Jeg har kun boet på hotellet en uge, men det begynder at blive meget som et hjem. Det bliver svært at komme tilbage til en normal lejebolig, så jeg må nyde det, mens jeg har det. Jeg når jo at blive helt vant til luksussen på et hotel med friskt sengetøj og rene håndklæder,” siger en tilfreds Marit.

Studerende rykker ind på 4-stjernet hotel. (Video: Ditte Weber)

Et hotel i de unges grønne ånd

Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers er ikke et hvilket som helst hotel; de kan også bryste sig af at være Danmarks mest bæredygtige hotel. Hotellet er opført efter EU Green Building-standarder, og det er et pragteksempel inden for moderne byggeri med Nordeuropas største bygningsintegrerede solcellepark.

Tanke for miljøet er indpodet i alle valg på hotellet, og valget af DFD Balance-sengetøj er blot et af dem. Dette syn på bæredygtighed er også foreneligt med de værdier, som mange unge studerende i dag bærer på.

”Vi er generelt vant til at løbe hurtigt og finde på løsninger, og særligt på bæredygtighedsfronten,” fortæller pressechef Karen Østerbye.

Hotellets løsningsorienterede model har også været nyttig, da covid-19 blev en realitet, og hoteller landet over måtte indstille sig på en ny hverdag og tænke i nye baner. Lejebolig-initiativet har indtil videre været en succes, og forhåbentlig kan det være en inspiration for mange andre brancher om at turde være innovative og skabe værdi på en anderledes måde i disse usædvanlige tider.

(Foto: Ditte Weber)

(Foto: Ditte Weber)

Om Konceptet

Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers udlejer 50 værelser af 28 kvadratmeter

De studerende er samlet på to af hotellets etager, så de bor ved siden af hinanden.

De studerende kan leje sig ind midlertidigt og få ro til at lede efter en mere permanent studiebolig, mens de passer deres studier.

Se mere om værelserne på lejebolig.dk her